Natuur in Nederland
Auteur: Frank Berendse


Heel af en toe lees je als natuurliefhebber een boek waar je van gaat wiebelen op je stoel: die gebieden wil ik bezoeken! Die planten en vogels wil ik tegenkomen! Die landschappen wil ik leren begrijpen! Natuur in Nederland is zo’n boek. In één aanstekelijke uitgave lees je alles wat je wilt weten over de Nederlandse natuur: van planten, dieren en landschappen tot ontstaansgeschiedenis en wandelmogelijkheden.

Auteur Frank Berendse neemt je mee langs de voornaamste tien Nederlandse land-schappen, van zeeklei tot heuvelland en van hoogveen tot stad. Beeldend beschrijft hij de natuurkrachten die het landschap hebben gevormd. Daarbij vertelt hij uitvoerig over de wilde planten en dieren en hun onderlinge samenhang. Natuur in Nederland schetst een poëtisch beeld van de natuurpracht die ons land nog rijk is.

Met de prachtige landschapsfoto’s van Ruben Smit en aquarellen van Ed Hazebroek is Natuur in Nederland een fascinerend lees- en kijkboek. Het biedt een basis om de natuur te waarderen, te begrijpen en vervolgens te beschermen. Natuur in Nederland spoort je aan tot zien, voelen, ruiken en beleven. Naar buiten, is het devies!
Wandelingen
Inkijkexemplaar
Bestellen
Wetenschappelijke documentatie
Wandelingen

downlaod start automatisch